Projectmanager photos

Hoesbuien 3

Human resources, een passende titel voor de tweede plaat, mochten we onderstaande schets van Jan Timmers (Stokstaart) voor de cover gebruiken.
PM in de studio

Het begin is gemaakt
Hoesbuien 2
Hoesbuien

So you wanna be a popstar, een passende titel voor de tweede plaat, mochten we onderstaande schilderij van Jan Timmers (Stokstaart) voor de cover gebruiken.
Vort!

The gregarious loner, een passende titel voor de tweede plaat, mochten we onderstaande rake (en ware) tekening van Jan Timmers alias Stokstaart voor de cover gebruiken.
November Rock vergt twee dagen herstel

Een beetje moe van de foto’s van onszelf, maar eens een van ons pap, preciezer, de vader van Dirk en Edwin. Bugelist bij de fanfare, muziekliefhebber sowieso, en wijs: hij weet de strakheid van Projectmanager als gespreksonderwerp te mijden en te focussen op intensiteit van het spel. Dit laatste was dik in orde. Ons pap werd vijfenzeventig in juni. De drankorgie van zaterdag verliet hij als een van de laatsten, doch rechtopper dan de rest. Doseren, dat moet het geheim zijn. Het juiste akkoord op de juiste plaats en melodieën gelijk een kale boom in een sneeuwlandschap. Projectmanager verstaat de traditie.
Projectmanager terug op de grond!

We speelden een heel aardige set in Bladel jongstleden zaterdag. Mooi zaaltje op een eigenaardige locatie (middenin een pre-Vinexwijk). Licht was ruimschoots voldoende zoals je op de foto hieronder ziet. Geluid was prima, toffe club vrijwilligers, kortom, alle voorwaarden aanwezig voor een goeie avond. En ja, de avond was goed, maar er was geen volk. In de zaal onze twee chauffeurs en drie kerels van de hardrockband die aan ons vooraf ging. Mmmh, we zijn minder groot dan we meenden. In onze hoofden zat het niettemin goed: we waren ruim op tijd, tijd zat dus voor de non-stop activiteitencombi bier drinken en ouwehoeren. “We zijn op de goede weg, Edwin,” zei Aart na afloop. Tegen de stroming in luchtkastelen bouwen. Precies de goeie mindset. Volgens mij heet dat cognitieve dissonatie: geloven, tegen beter weten in. Best lekker, sowieso enerverend. Desondanks staan we weer met twee benen op de grond. Resetten en verder. Zaterdag NovemberRock in Vorstenbosch, nieuwe ronde nieuwe kansen. We verlieten Bladel goedgemutst, hoewel de bar dicht was en de kas opgemaakt. Snel naar Dirk, want het bier in de bus was op. De keukentafel bij Dirk bouwden we zo goed als kon vol met lege flessen terwijl we triviale zaken besproken. En plotseling was ik thuis en de klok verzet. Tot zaterdag in Vorstenbosch!
Tot vanavond in Bladel aan Biezeveld 10

20:30 ~ 21:30 Monkeys for a Month
22:00 ~ 23:00 Starscream
23:30 ~ 00:30 Projectmanager
Projectmanager op Festyland! (deel 2)

Wat een geweldige avond daar op FestyLand! Thanks iedereen! Onderstaande foto is volgens mij van Nieke van Broekhoven.
Projectmanager op Festyland!

Eens kijken: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. Nog 80 uur totdat we de gitaren starten in de Rosso Rocco tent van Festyland! Inderdaad: aanvang 19.00 uur. De camping opent al vroeg in de middag, dus 19.00 is goed te doen. Tot vrijdag!
Dat ging weer lekker daar in Boxtel. Dank alle mensen van bockesprongen!!!!
Heiko voelt haarfijn aan waar het bandjes om te doen is. Terwijl Aart zijn potje zingt en drumt, laat deze toffe gast het op zich inwerken, backstage, in the mud! Een bijzonder fraai gebeuren, Kunstmarkt De Bilt. Thanks allen!
Tot zo in De Bilt!!!!!

Muziek begint en (sap)tap loopt vanaf 1700. 
Projectmanager start 1930.
De plek: het sfeervolle Van Boetzelaerpark in De Bilt.
“Deze gitaar is dood,” zei de man van de gitaarwinkel nadat hij er een paar tonen aan had ontfutseld. Hij heeft gelijk, het ding is dood, zolang je er niet op speelt. Als je er wel op speelt, rollen er zomaar liedjes uit.
De drummende engel

Projectmanagers
Haha! Toffe vent. De uitbaatster van de Holy Cow in Schijndel vond het maar geslijm wat ik zei over haar kroeg. Nadat ik mijn geslijm nog maar een keer had herhaald, zei ze bijna onhoorbaar: okee, bedankt. Het ging weer lekker daar in de Holy Cow!
Willem Twee Okee!

Prachtig hoe dat legertje enthousiaste vrijwilligers van Willem Twee het iedereen naar de zin weet te maken. Samen met hen, het publiek en The Galactic Lo-Fi Orchestra hadden we alweer een geweldige avond. Thanks allen!
Zwolle regeert!

Wat een aanstekelijk enthousiasme daar in Zwolle. Supertof volk! Dank jullie allen voor de nondedju
Moois in Zwolle

Redenen genoeg om Zwolle te bezoeken: sowieso een mooie stad aan een rivier, zeker ook museum De Fundatie met de bubbelhoed en natuurlijk platenzaak Music Minstrel en Café de Singel alwaar zaterdag aanstaande HOLY BEGGARS en PROJECTMANAGER live spelen!
Gehaktstaven van de pomp. Alleen dat al is reden genoeg om in een band te spelen. In een bad met mayonaise.
Stage Café Eindhoven

Niet druk, wel een verdomd mooie avond gehad met z
Jawel, nu met The Kit als smakelijk voorafje!
Backstage bij MOMfest

Wij komen niet vaak backstage. Daarom vergapen wij onszelf als we er eenmaal zijn. Wat een prestatie van deze club uit Mariaheide. Een joekel van een loods in een paar dagen omgebouwd tot een rockwalhalla. Echt alles tot in de puntjes verzorgd. Wij buigen diep. En we mochten nog op het podium staan ook. Thanks MOMfest!
Klopt, zaterdag a.s. 19.45u Projectmanager MOMfest

Dan nog wat. Hans van MOMfest complimenteerde onze website. Wij uitleggen. Hoeft niet, zei hij, want ik snap ’t helemaal. Sympathiek! Mark Olijslagers gaf de website gisteren een update. Plaatjes van de plaat en een Spotify-link staan er nu op, en de livelijst is bijgewerkt. Koffie en een peuk
Projectmanager op MOMfest

Maar liefst drie podiums. Wij hebben er maar een nodig. Om 19.45 uur vangen we aan op Stage Zeeziek. Tot dan, tot daar!
Zie flyer hieronder of www.momfest.nl voor info.
Plato in Utrecht heeft
Minstrel Music in Zwolle heeft
Autoplaat 

Geregeld laat iemand ons weten dat de CD zo goed als permanent in de speler van de auto zit. Vandaag stuurde Paul uit Emmeloord onderstaande foto. Ton uit Den Bosch meldde vandaag dat de plaat precies even lang duurt als de fietsrit naar zijn werk. Hij luistert via Spotify, wat op de fiets kan en voorlopig nog mag. Weer een ander biechtte op een stukje om te rijden naar het werk zodat hij de plaat tot voorbij de laatste snareslag kon beluisteren. Wij rijden altijd om naar ons werk vanwege de riante kilometervergoeding voor zzp
Clips voor Projectmanagers

Paperclips in een regelmatig patroon op het canvas georganiseerd. Kunst voor projectmanagers. Dit werk maakte Bĕla Kolářová in 1969, het hangt in Tate Modern Londen en heet heel toepasselijk Solution for Clips. Als je goed kijkt, doemt uit de clipstructuur een hele grote paperclip op.
Vast op de speler!

Sjef haalt
Elpee in Groningen heeft
The Record Hustler in Den Bosch heeft
Surprise voor PM-platenbaas

Een van de twee PM-platenbazen werd gisterenavond verrast met een magnifieke maquette. Een bewijs van liefde voor de baas en zijn zaak! Let op de prachtige details.
Projectmanager bij Wil
Overgave aan het vagevuur

Overgave aan het vagevuur? Niet heus. Het slotakkoord van Jo Johnny Joanne, een liedje over transseksualiteit, over liefde en welk lichaam daar het beste bij past. De foto is van Jan Kooi, die de moed had om vanuit Groningen af te dalen in het diepe, donkere zuiden.
Droom wordt werkelijkheid

Veertien Jabberwocky-hits en één van The Wimps jaste The Kit er jongstleden vrijdag in een half uur doorheen. Een mooiere opwarmer hadden we ons niet kunnen wensen. Links op de foto zie je Martijn, die drie van de vijftien liedjes zong. “Op een podium Jabberwocky zingen, was mijn grootste droom! En die is nu werkelijkheid geworden,” liet hij ons achteraf weten. Een dikke hug voor Martijn en precies zo een voor Peter, Ton en Ruud. Wij denken dat The Kit meer mensen blij kan maken met hun Jabberwocky-set. Stuur een pb als je ze wilt zien.
Hoe zeg je zoiets?

Hoe zeg je zoiets? Over de volle breedte een supermooie avond jongstleden vrijdag in De Zwaan. DJ
De Zwaan samengevat

Eigenlijk vat onderstaande foto vrijdag aanstaande goed samen.
Projectmanager speelt hun debuut, The Kit put uit al het onderliggende en de Freeloaders draaien de platen die daar in zekere zin weer onder liggen. Tot vrijdag in De Zwaan! Oww ja, entree is gratis en Freeloaders starten de platenspelers rond 21.00u.
DAAR IS
Maandag is de LP binnen!

En dit schrijft ELPEE Groningen in hun wekelijkse nieuwsbrief:

"Projectmanager! Eindelijk is ook het vinyl van het debuut van Projectmanager, het toch nog vrij plotseling ontstane nieuwe combo van Edwin Timmers, de fabriek uitgekomen. Edwin Timmers, grote man achter legendarische jaren ’90 garagepunkband Jabberwocky, de enige band die ooit een lp mocht maken op ons eigen Kogar Records. En wat ons betreft is Timmers één van de beste en meest onderschatte liedjesschrijvers van deze tijd. Bij Projectmanager geen garagerock maar korte, tot de essentie uitgeklede popliedjes. In melodieuze popliedjes omgezette emoties en gedachten. Wij vinden het prachtig. De band heeft geheel volgens het aloude punkrock Do It Yourself-traditie de lp in eigen beheer uitgebracht dus ongetwijfeld, en helaas, niet overal te vinden. We verwachten lp en cd volgende week in huis te hebben. Luister hier iets en reserveer alvast!"

Tip! Meld je aan voor ELPEE
Hoort, het vinyl voor onze debuutplaat wordt nu gekneed 

Nog een weekje en dan is ie er in definitieve vorm. Kom de 25ste luisteren, buurten en drinken in De Zwaan in Heeswijk!
Testpersing OK!

“Zondag kan ook,” zei Pieter Kloos toen we hem vroegen of hij de testpersing van onze debuutplaat wou testen. Vandaag is het zondag en hij hoorde dat het goed was. Bedankt Pieter, voor de luistertest en het opofferen van een deel van je welverdiende rustdag. Start de persen!
PM in Eindhoven!

Zaterdag 10 september gaat Projectmanager vooraf aan Ten11 in Altstadt Eindhoven. Thanks Ten11, we hebben d
Update plaatpresentatie Projectmanager

Goed nieuws! Roel en Jasper, twee leden van het DJ-collectief Freeloaders komen de platen draaien op vrijdag 25 november in De Zwaan in Heeswijk. Zo is
Plaatpresentatie Projectmanager

Op 25 november aanstaande presenteert Projectmanager haar debuut op zowel LP als CD. The Kit legt het fundament voor de avond met een set van hun favoriete Jabberwocky & Wimps songs. Ook daar hebben we f#$&*#! veel zin in. Een DJ zoeken we nog. We houden jullie op de hoogte.
Een feeëriek Fabriek Magnifique 

Wat een sfeertje daar aan de Noordkade!
Is Projectmanager Art of Food?

Dit is mooi! Projectmanager speelt op het prachtige Fabriek Magnifique Art & Food festival in Veghel. Zaterdag 23 juli aanstaande staan we op het podium aan de Noordkade nabij restaurant Wittern. Alleen de locatie is al de moeite van een bezoek waard. We beginnen om 18.45 uur en heffen aansluitend graag het glas met jullie. Tot dan!
Debuutplaat Projectmanager in de maak

De debuutplaat van Projectmanager is in de maak. De vrachtwagen van de fabriek zal de dozen met CD
Projectmanager gaat vreemd

Hoewel minder vreemd dan gedacht. Aart drumt al achtentwintig jaar bij de the Blue Alcoholics. Feitelijk een goed huwelijk dus. Gisteren live in het Berlicumse Café ff ted. Hun set met liedjes van Pagans, Dead Moon, Headcoats, New Bomb Turks en Stooges compenseert ruimschoots de zondagse sportterreur.
Een goede projectmanager is goud waard

Wij kunnen het beamen: een goede projectmanager is goud waard!
Heidi

Heidi maakt altijd een hele hoop foto
Kermis is geweldig!

Alweer een hele mooie avond in Vorstenbosch gisteren. Wij mochten het publiek opwarmen voor Bulldog LT. En dat lukte. Hieronder het bewijs van Dirks debuut als collega-zanger.
Plaat is in de maak

Druk aan
Projectmanager kermisattractie

In de avond van 4 mei aanstaande speelt Projectmanager in de kermistent op het plein voor de kerk van Vorstenbosch. 
Kom gerust, want goei volk, gratis entree, betaalbaar bier en aansluitend op Projectmanager nog een toffe band. Tot de 4de!
Kwaliteiten 

Kleine shift in
Elfjarige spot verwarde projectmanager 

Nog steeds druppelt beeldmateriaal van het prachtfeest van Monique en Wil binnen. De elfjarige Sara vond onderstaand tafereel waardevol genoeg om er geheugenruimte van haar mobiel aan te besteden. ET liet zijn versterker zingen terwijl A en R de boel draaiende hielden. “Wel leuk,” antwoordde Sara na afloop op de vraag hoe ze het had gevonden.
Projectmanager in blue

Gisteren gespeeld op geweldig feest van Monique en Wil. Dat ging maar door. Met ex-Wimp Richard op bas. "Als interim manager," zoals hij zelf zijn tijdelijke functie omschreef.
Drie keer drie. Projectmanager, Skuldig en The Kit. Een nondedju
Honderd liefhebbers

We zijn het ronde getal van honderd vind-ik-leuks reeds gepasseerd. Het frappante is dat ruim 70% van deze liefhebbers vrouw is. Dat hadden wij vooraf niet durven hopen, maar doet ons wel veel deugd. Dank dames & heren voor jullie support!
November Rock yeah!

Wat een ontzettend goeie sfeer daar in Vorstenbosch gisterenavond. Het publiek, waarvan de jongste zestien moet zijn geweest en de oudste voorbij de zeventig, had er duidelijk gruwelijk veel zin in. Elk van de zeven bands werd ruim getrakteerd op applaus en gejuich. Ja, Projectmanager ook. Zelfs ons laatste liedje dat eindigde in een weldadig bad van feedback op een bezwerende beat ging er in als koek. Speule!

Thanks Vorstenbosch! Thanks November  Rock!
Jaaa, we mogen weer. Novemberrock in Vorstenbosch, de geboortegrond van twee van de drie Projectmanagers. En volgens mij hometown van een of meer leden in alle andere bands. In Vorstenbosch speelt 1 op de 2 mensen in een band, zo lijkt
Projectmanager gaat weer de studio in!

Nog een maand oefenen en popelen en dan staan we weer bij Roel Blommers in de studio. 

Vijf liedjes gaan we opnemen. Misschien een zesde. Het resultaat maken we openbaar. Je hoort het wel.
Iedereen projectmanager 2 

Damn & damn lucky! De projectmanagermobiel ternauwernood aan de gretige kaken van de schrootshredder ontsnapt. Toch is het autootje waarin we vorig jaar naar de studio snorden niet aan barrels. Het mist slechts een oog. Verder iedereen, toevalzijdank, ongedeerd.

Aart zegt zich een beetje Mad Max te voelen in zijn gekneusde kar. Toch moet hij voor het ervaren van dat gevoel zijn woonplaats verlaten. Het dicht bedrempelde Heeswijk-Dinther is niet bepaald een Fury Road.
Iedereen projectmanager 

We hebben stickers zat. Daarom delen we ze uit. Geef ons je adres via zwartkalker[apestaart]gmail.com en we sturen je er een paar toe. Besticker iets en maak er een foto van. Stuur ons de foto en vertel erbij hoe mensen op de plakplaat reageerden. Wij zetten vervolgens onder het mom van ‘iedereen projectmanager’ jouw foto met toelichting op onze facebookpagina. De tien vermakelijkste snapshotshooters krijgen onze debuutelpee die ergens in 2016 geperst gaat worden. 

Projectmanager Aart deed alvast een duit in het zakje. Hij plakte een paar stickers op zijn diephangende Twingo die ronkt als een schorre brulaap. Weet dat Aart zich behoorlijk sharp kan kleden, zo scherp dat men hem soms verwart met een professioneel projectmanager, een echte. “Staat uw leasebak bij de garage?” krijgt hij regelmatig te horen als hij uitstapt. Of: “O, het karretje van het vrouwtje?” Daarentegen vragen zijn vrienden hem smalend: “Hoezo procjectmanager?”
Bassist Projectmanager zingt zaal plat

Op een onbewaakt ogenblik hadden ze hem gestrikt voor het zingen van een stel deunen tijdens het Muziekspektakel in Vorstenbosch. Zijn aanvankelijke twijfel interpreteerde men als een volmondig ja. Het kwam goed: gisteren zong Dirk de zaal plat.

Ruim veertig geoefende muzikanten onder leiding van een gedreven dirigent legden de basis waaroverheen Dirk zijn donkere vocalen mocht leggen. Projectmanager is een liefhebber van fanfare. Dit was een ware traktatie.
FEET SPIT FIRE

Serieus, de digibot van facebook stuurde me een bericht, waarin ze me vertelde dat er geen activiteit was op de pagina van Projectmanager. Meer activiteit zou beter zijn, adviseerde ze en gaf meteen daarop een paar tips. 

Maar er is geen nieuws. Projectmanager gaat gewoon door. Liedjes maken, ouwehoeren en een bier drinken. 

OK OK, een beetje nieuws is er wel. We reisden naar het diepst van onze ziel om onze eerste potentiele hit Feet Spit Fire volledig en naar tevredenheid te kunnen omwerken. 

Onze ziel bleek minder diep dan verwacht. Toch duurde het bijna een jaar voordat Feet Spit Fire het juiste jasje had. Feet Spit Fire is af.
PROJECTMANAGER in een goed gevulde Zwaan 

Wat een vette avond! Wat een prachtpubliek! Wat een ongelooflijk goeie sfeer!
Smiling faces all over! 
100% (HONDERD PROCENT) positieve reacties, waarvan "HITS" de meest gehoorde. "Kippenvel" tijdens Facetown Breakdown, dat eindigde in een weldadig bad van feedback op een bezwerende beat. De laatste toon stierf weg en de zaal gilde in koor. Wat een fantastisch publiek. Dank aan iedereen die er was.
WEBSITE PROJECTMANAGER LOOPT WARM

Mark Olijslagers is een goeie vent met een groot hart. Op dit moment klikt en typt hij zich suf op de website van Projectmanager. Wanneer ie klaar moet zijn, vroeg hij. Gisteren, antwoordden wij standaard. Moet lukken, reageerde hij, en anders vorige week wel. Op de website muziek en bewegend beeld. Mark Olijslagers is een goeie vent met een groot hart.